Skip to main content

Kielkryssningar

På en kryssning till Kiel har vi två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp, lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.

 

  Handla 100kg/person under resan.

 

OBS! Nya regler för inresa till Tyskland.
Från den 1 augusti måste samtliga som reser in i Tyskland visa upp ett negativt test eller bevis på fullständig vaccinering eller tillfrisknande. Personer betraktas som vaccinerade om mer än 14 dagar har gått sedan den andra dosen.

Här kan du hämta ditt digitala vaccinationsbevis:
https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/


Här kan du som inte använder e-legitimation beställa ditt vaccinationsbevis genom att skriva ut eller få hemskickat, fylla i och posta en blankett.
https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/du-som-inte-anvander-e-legitimation-eller-saknar-folkbokforingsadress/

Kravet gäller för samtliga personer från 12 års ålder.

Testet kan i regel vara ett PCR- eller antigentest. Ett antigentest får vara högst 48 timmar gammalt vid inresan, ett PCR-test högst 72 timmar gammalt.
Testresultatet skall framgå skriftligen på tyska, engelska eller franska.


Läs mer här:
www.swedenabroad.se
Fritextsökning

Dagsprogram

 • 13/4, 15/6
  Buss Sunne-Kil-Karlstad

  9/3, 29/4, 10/8
  Buss Skoghall-Karlstad

  25/3, 27/5, 2/9
  Buss Arvika-Kil-Karlstad

  16/3, 4/5, 19/8, 28/9, 12/10
  Buss Kristinehamn-Karlstad

  18/3*, 18/5, 24/8
  Buss Hagfors-Munkfors-Deje-Forshaga-Karlstad

  Samtliga datum via Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa enl. resebevis mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten.

  I Restaurang Taste serveras den populära och mycket prisvärda all-inclusive buffé där vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset. Utbudet är rikt och läckert med allt från färska räkor, sill, lax, fräscha sallader, kallskuret, varmrätter samt dessertostar till efterrätter. Buffén kan med fördel förbokas.

  Ombord finns även möjlighet att köpa enklare rätter såsom dagens, smörgåsar med mera. Efter middagen kan det vara skönt att slå sig ner i baren med en god drink eller en kall öl, med eller utan alkohol.

  Bordershopen lockar med både flytande och fasta godsaker. På våra onsdagskryssar har Ni möjlighet att få inköpta varor från Bordershopen levererade direkt till bussen. Varorna inhandlas på utresan och avser endast ölflak samt obrutna lådor av alkoholhaltiga drycker.

  Till Göteborg
 • Dag 2.: I Kiel

  Efter frukost har ni nu möjlighet att följa med oss och handla på köpcentret Citti Park som är ett av de större varu-
  husen i utkanten av Kiel. Vår buss går från terminalen
  direkt efter ankomsten och nu har vi ett par timmar på oss att shoppa loss. Våra varor lastar vi direkt i bussen och återfås vid avstigning.

  Shoppingcentret har ett 90-tal butiker med bl.a. Intersport, Rossmann, H&M, Deichmann samt caféer och restauranger. Stormarknaden Citti Markt har ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Här finns verkligen allt och att botanisera på de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Alla världens stora vinländer finns rikt representerade, över 1600 viner finns i sortimentet. Deras professionella vinkypare hjälper oss gärna med råd och information - så vi hittar det perfekta vinet. Förutom viner finns ett brett sortiment av öl, sprit, likörer samt diverse drycker. Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant på engångsemballage för burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan.

  Väl tillbaka i centrum är det nära till allt, den stora gågatan Holstenstraße ligger 100 m från terminalen och det är endast några minuters promenad till det stora affärscentret Sophienhof.

  * På kryssningen 18/3 finns möjlighet att besöka vinmässan beläget på Ostseekai i centrala Kiel. På mässan finns ett hundratal vinbönder från tyska delstaten Rheinland-Pfalz. Utöver ett stort antal viner finns tyska delikatesser att provsmaka och inhandla (entré ca € 12 exkl.).

  Från kl. 15.00 har vi åter tillgång till våra hytter, återresa från Kiel enligt tidtabell. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

  I Kiel
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  På morgonkvisten är vi tillbaka i Göteborg och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med rast efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 14.30.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/3Flera Kielkryssning - Buss från SkoghallMer än 81 390:-BokaMer information
16/3Flera Kielkryssning - Buss från KristinehamnMer än 81 390:-BokaMer information
18/3Flera Kielkryssning - Buss från HagforsMer än 81 590:-BokaMer information
25/3Flera Kielkryssning - Buss från ArvikaMer än 81 590:-BokaMer information
13/4Flera Kielkryssning - Buss från SunneMer än 81 590:-BokaMer information
29/4Flera Kielkryssning - Buss från SkoghallMer än 81 790:-BokaMer information
4/5Flera Kielkryssning - Buss från KristinehamnMer än 81 590:-BokaMer information
18/5Flera Kielkryssning - Buss från HagforsMer än 81 590:-BokaMer information
27/5Flera Kielkryssning - Buss från ArvikaMer än 81 790:-BokaMer information
15/6Flera Kielkryssning - Buss från SunneMer än 81 590:-BokaMer information
10/8Flera Kielkryssning - Buss från SkoghallMer än 81 590:-BokaMer information
19/8Flera Kielkryssning - Buss från KristinehamnMer än 81 790:-BokaMer information
24/8Flera Kielkryssning - Buss från HagforsMer än 81 590:-BokaMer information
2/9Flera Kielkryssning - Buss från ArvikaMer än 81 790:-BokaMer information
28/9Flera Kielkryssning - Buss från KristinehamnMer än 81 590:-BokaMer information
12/10Flera Kielkryssning - Buss från KristinehamnMer än 81 590:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: www.ste...

Destinationshotell

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...