Skip to main content

Kielkryssningar

På en kryssning till Kiel har vi två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.

 

OBS! Nya regler för inresa till Tyskland.
Från den 1 augusti måste samtliga som reser in i Tyskland visa upp ett negativt test eller bevis på fullständig vaccinering eller tillfrisknande. Personer betraktas som vaccinerade om mer än 14 dagar har gått sedan den andra dosen.

Här kan du hämta ditt digitala vaccinationsbevis:
https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/


Här kan du som inte använder e-legitimation beställa ditt vaccinationsbevis genom att skriva ut eller få hemskickat, fylla i och posta en blankett.
https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/du-som-inte-anvander-e-legitimation/


Kravet gäller för samtliga personer från 12 års ålder.

Testet kan i regel vara ett PCR- eller antigentest. Ett antigentest får vara högst 48 timmar gammalt vid inresan, ett PCR-test högst 72 timmar gammalt.
Testresultatet skall framgå skriftligen på tyska, engelska eller franska.


Läs mer här:
www.swedenabroad.se
Fritextsökning

Dagsprogram

 • 24/9, 5/11
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

  29/9
  Buss Skoghall-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

  20/10
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa enl. resebevis mot Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten.

  Förboka gärna kvällens buffémiddag som serveras i restaurang Taste. Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin.

  Tillsvidare är all underhållning ombord borttagen, butiken ombord har begränsat sina öppettider. Med reservation för ändring.

  Till Göteborg
 • Dag 2.: I Kiel

  Efter frukost har ni nu möjlighet att följa med oss och handla på köpcentret Citti Park som är ett av de större varuhusen i utkanten av Kiel. Vår buss går från terminalen direkt efter ankomsten och nu har vi ett par timmar på oss att shoppa loss. Våra varor lastar vi direkt i bussen och återfås vid avstigning.

  Shoppingcentret har ett 90-tal butiker med bl.a. Media Markt, Intersport, Rossmann, H&M, Deichmann samt caféer och restauranger. Stormarknaden Citti Markt har ett enormt utbud av drycker och livsmedel. Här finns verkligen allt och att botanisera på de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Alla världens stora vinländer finns rikt representerade, över 2 000 viner finns i sortimentet. Deras professionella vinkypare hjälper oss gärna med råd och information - så vi hittar det perfekta vinet. Servicenivån är hög, atmosfären vänlig, priserna låga med fokus på hög kvalitet.

  Förutom viner finns ett brett sortiment av öl, sprit, likörer samt diverse drycker. Som skandinavisk kund behöver man inte betala pant på engångsemballage för burköl, cider och läsk om man fyller i en exportdeklaration. Pass eller körkort ska uppvisas i kassan. På Citti Markt accepteras svenska kronor, American Express, MasterCard samt Visa.

  Väl tillbaka i centrum är det nära till allt, den stora gågatan Holstenstraße ligger 100 m från terminalen och det är endast några minuters promenad till det stora affärscentret Sophienhof. Från kl. 16.00 har vi åter tillgång till våra hytter, återresa från Kiel enligt tidtabell. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

  I Kiel
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Kl. 09.15 är vi tillbaka i Göteborg och efter en riklig frukostbuffé lämnar vi båten och nu återstår bara hemresan med rast efter vägen. Åter i Karlstad ca kl. 14.30.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/9Flera KielkryssningFullbokad, väntelista1 790:-Boka på väntelistaMer information
29/9Flera KielkryssningFullbokad, väntelista1 590:-Boka på väntelistaMer information
20/10Flera KielkryssningMer än 81 590:-BokaMer information
5/11Flera KielkryssningMer än 81 790:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället...

Destinationshotell

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället...