Skip to main content

Karibienkryssning till ABC-öarna

En kryssningssemester är enkel, bekväm och framför allt innehållsrik. Du behöver bara packa upp resväskan en gång. Sedan är det bara att slå sig till ro och göra sig hemmastadd medan fartyget tar dig till nya platser.

Innan vår kryssning med Celebrity Cruises har vi två nätter i Miami. Under vår kryssning besöker vi öarna Grand Cayman samt ABC-öarna Aruba, Bonaire och Curaçao. Karibien har allt, oavsett om vi önskar en aktiv semester eller föredrar avkoppling och lata dagar. Extra bra är att dryckespaket ingår under hela kryssningen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 1/11
  Flyg från Göteborg, Landvetter
  Ansl. buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Landvetter

 • Dag 1.: Till Miami

  Avresa med flyg från Landvetter via London till Miami. Vid ankomsten i Miami väntar vår buss som tar oss till Pestana Miami South Beach****, ett trevligt hotell i Art Déco-stil med strandnära läge. Rummen är rymliga och ljusa med fritt internet och kabel-TV. På hotellet finns en bistro/bar och på innergården hittar vi den uppvärmda poolen. På promenadavstånd finns butiker, gallerior, barer och restauranger. Middag på egen hand.

 • Dag 2.: Everglades naturreservat

  Efter frukost beger vi oss till Everglades nationalpark, USA:s största subtropiska vildmarksområde. Parken anses vara den bästa platsen för att se en mängd olika reptiler som den amerikanska alligatorn, fåglar, sköldpaddor, rådjur, vildsvin och även den skygga Floridapantern. Våtmarkerna kallas ofta ”Gräsfloden” eftersom Everglades består av oändliga områden med vass. Vi åker med en så kallad airboat som är specialkonstruerad för att enkelt kunna ta sig fram i våtmarkerna. Båten drivs av en flygplansliknande propeller, vilket ger oss en minnesvärd resa. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Everglades naturreservat
 • Dag 3.: Ombordstigning

  Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale för incheckning och ombordstigning på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Equinox. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien på 10 dagar/9 nätter.

  Celebrity Cruises - perfekt för alla som uppskattar ett modernt flytande hotell. Celebrity Cruises erbjuder lyx samt ett brett utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Rederiet vänder sig främst till vuxna resenärer, varav inga vattenrutschbanor och klätterväggar hittas ombord.

  Fartygets hytter har en genomtänkt, stilren design som ger oss goda möjligheter att slappna av efter en dag full av upplevelser. Våra fönsterhytter som ingår i grundpriset ligger på däck 3, här hittar vi även receptionen och vår middagsrestaurang.

  Våra Aqua-balkonghytter ligger på däck 11, balkongen är utrustad med bord samt två stolar. Hytternas storlek är 16-18 m², balkongen ca 5 m². Hytterna städas/ bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. För gäster som bokat balkonghytt serveras middagarna och frukostarna i restaurang Blu på däck 5.

  Samtliga hytter är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, makeupbord med hårtork samt uttag för 110/220 V.

  Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag ombord på fartyget. Vi äter på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Vi väljer fritt från vår meny som varierar varje kväll. Vi har även valmöjlighet att äta i buffématsalen eller i någon av fartygets specialrestauranger. I specialrestaurangerna tillkommer en kuvertavgift, då det ej ingår i resans pris.

  Dryckespaketet Classic ingår i resans pris och gäller i huvudrestaurangen samt alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl, rött/vitt vin i glas samt likörer, drinkar och cocktails. Fartyget erbjuder guidade utflykter, som förbokas online på Celebrity Cruises hemsida. All guidning sker på engelska.

  I början av vår kryssning ges en föreläsning om de olika utflykterna som erbjuds under kryssningen. I mån av plats kan utflykter köpas ombord. Det går alldeles utmärkt att gå iland på egen hand. Ni väljer själva när ni vill gå i land och komma tillbaka till fartyget. Ett tips är att ni går ihop ett par, delar en taxi och gör en egen utflykt.

  Ombordstigning
 • Dag 4.: Till havs

  Första dagen till havs, idag passar vi på att gå på upptäcktsfärd ombord. Det erbjuds en mängd olika aktiviteter och underhållning både i salonger och kring poolområdet. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja fritt att fylla våra dagar med så mycket, eller så lite som vi önskar.

  Till havs
 • Resrutt: Celebrity Equinox

  3/11 Fort Lauderdale, Florida -16.00
  4/11 Till havs
  5/11 George Town, Grand Cayman 07.00-16.00
  6/11 Till havs
  7/11 Oranjestad, Aruba 10.00-24.00
  8/11 Willemstad, Curaçao 09.00-22.00
  9/11 Kralendijk, Bonaire 07.00-16.00
  10/11 Till havs
  11/11 Till havs
  12/11 Fort Lauderdale, Florida 07.00
 • Dag 5.: George Town, Grand Cayman

  Vårt första stopp under kryssningen gör vi i huvudstaden George Town på Grand Cayman. Med tenderbåtar tar vi oss i land på denna korallö. Den idylliska hamnen är prydd av gamla färgglada koloniala byggnader. Att promenera genom staden med sina små butiker, restauranger och gröna omgivningar rekommenderas varmt. På Seven Mile Beach finns det goda möjlighet att snorkla, dyka och underhålla sig med vattenaktiviteter – eller bara njuta av det varma badvattnet, som året om håller 27-28 grader.

  George Town, Grand Cayman
 • Dag 6.: Till havs

  Till havs
 • Dag 7.: Oranjestad, Aruba

  Välkommen till den lilla ön Aruba. Den lilla ön Aruba är bara 31 km lång och 10 km bred vilket gör att den promenadsugne bokstavligt talat kan gå runt hela ön. Det europeiska gör sig påmint här och där, men ön har definitivt en västindisk prägel med en tillbakalutad atmosfär, tropisk växtlighet och kritvita stränder. Solsken utlovas mer eller mindre året runt och de magnifika stränderna Palm Beach och Eagle Beach är bland de mest praktfulla i Karibien. Vandra under palmerna på gatorna i den livliga huvudstaden Oranjestad, där de pastellfärgade husen är en fröjd för ögat och shoppingmöjligheterna stora.

  Oranjestad, Aruba
 • Dag 8.: Willemstad, Curaçao

  Curaçaos självklara centrum är huvudstaden Willemstad, en liten sockerbakelse till stad med ungefär hälften av öns 130.000 invånare. Huvudstaden är promenadvänlig och bjuder på en labyrint av slingrande gränder och gator. Shoppingutbudet är brett, unikt för ön är den äkta Curaçao-likören som finns i flera olika varianter.

  Willemstad, Curaçao
 • Dag 9.: Kralendijk, Bonaire

  Bonaire är den näst största ön av de tre öarna som utgör ABC-öarna, beläget ca 25 km norr om Venezuela. Ön tillhör Nederländerna och Kralendijk är dess huvudstad. Det nederländska arvet märks tydligt här i Kralendijk och namnet Kralendijk är holländska för korallrev. Promenera längs strandpromenaden och njut av den karibiska arkitekturen i regnbågens alla färger. Längs shoppinggatan Kaya Grandi hittas butiker barer och restauranger.

 • Dag 10-11.: Till havs

  Två härliga dagar ombord innan vi åter når Florida.

  Till havs
 • Dag 12.: Miami-London

  På morgonen är vi åter i Miami och här väntar vår guide som tar oss med på en guidad bussrundtur i centrala Miami. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand innan vi styr mot flygplatsen, för att återvända till våra breddgrader och vintern.

 • Dag 13.: London-avstigningsorten

  Byte av plan i London under morgonen innan vi åter står på svensk mark under förmiddagen. Nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/11Flera Kryssning i södra Karibien med ABC-öarnaMer än 830 250:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Pestana Miami South Beach
Pestana South Beach, ett art deco-boutiquehotell i Miami, som består av fyra byggnader med vita och blåa fasader mitt på Miami Beach. Det är bara 5 minuter från vattnet i South Beach och bara 9 minute...

Övernattning Dag 3 - 12

Celebrity Equinox
Celebrity Cruises - perfekt för alla som uppskattar ett modernt flytande hotell. Fartygets hytter har en genomtänkt, stilren design som ger oss goda möjligheter att slappna av efter en dag full av upp...

Övernattning Dag 12 - 13

British Airways