Skip to main content

Julmässa på Koberg slott

Välkomna till Julmässan på Koberg slott!

En av årets mest exklusiva julmässor äger rum på Koberg slott i Västergötland, 2 mil söder om Trollhättan. Slottet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1400-talet och fick sitt nuvarande utseende under 1800-talets slut då en omfattande renovering genomfördes. Julmässan som äger rum i slottets ekonomibyggnader är fylld till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 20/11
  Buss Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud

 • Dagstur

  Avresa från Värmland på morgonen. Vid lunchtid kommer vi till Koberg där vi serveras nykokad tomtegröt, skinksmörgås kaffe och pepparkaka. En av årets mest exklusiva julmässor äger rum på Kobergs slott i Västergötland, 2 mil söder om Trollhättan.

  Slottet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1400-talet och fick sitt nuvarande utseende under 1800-talets slut då en omfattande renovering genomfördes. Slottet är idag i privat ägo. Här kan vi vandra runt i en riktigt anrik miljö fylld med marschaller och eldar.

  Julmässan som äger rum i slottets ekonomibyggnader är fylld till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Här finner vi alltifrån smide, halmslöjd, ljusstöpare, smeder, keramiker till sömnad och träslöjd. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud, bara det en anledning till att besöka mässan. Kobergs slott kommer även att hålla sitt museum med vagnar och seldon från svunna tider öppet under mässan.

  I den välfyllda matboden hittar vi alla julens läckerbitar såsom korvar, marsipan, ostar, glögg, bröd och viltkött med mera. När vi har vandrat runt på mässan i några timmar så känner vi säkert suget efter lite gott kaffe med hembakat bröd, då är det bara att vända kosan mot stallcaféet för en stunds vila och fika. Hemresa kl. 16.00.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/11Flera Julmässa på Kobergs slottMer än 8690:-BokaMer information