Skip to main content

I heliga Birgittas fotspår

Välkommen med till charmiga Vadstena och en vandring i heliga Birgittas fotspår. Här kommer vi att guidas genom hennes liv i klosterområdet och klosterkyrkan. I Alvastra klosterruin tar vi en promenad där heliga Birgitta bodde tillsammans med sin man. Vi gör även ett längre stopp i Gränna, där vi får möjlighet att se på polkagristillverkning i något av de många bagerierna i den pittoreska gamla staden.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 20/9
  Buss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Degerfors

 • Dag 1. : Till Vadstena

  Avresa från Värmland på morgonen mot Vadstena, vi gör ett stopp för kaffe vid lämpligt ställe. Runt lunchtid anländer vi till Vadstena Klosterhotell där vi ska bo i två nätter. Vi har nu möjlighet att upptäcka den gamla stadskärnan och äta en lunch på någon av de små trevliga restaurangerna i Gamla stan. Senare på eftermiddagen gör vi en guidad rundvandring på Vadstena Slott från 1500-talet som byggdes av Gustav Vasa. Kvällen fri för egna äventyr.

 • Dag 2.: Vadstena

  Efter en riklig och god frukost möter vi vår guide som ska ta oss med på en ”Birgitta vandring” där vi kommer att guidas genom heliga Birgittas liv, vi besöker klosterområdet och klosterkyrkan. Vandringen tar ca 2 timmar. Lunch och eftermiddagen på egen hand i charmiga Vadstena. Dagen avslutas på Restaurant Munkklostret med en gemensam middag.

 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Vi checkar ut från hotellet efter frukost och vår buss tar oss ner till Alvastra klosterruin där heliga Birgitta bodde tillsammans med sin man. Efter en kort promenad och lite fakta om ruinen stiger vi åter på bussen för en kort resa ner till idylliska Gränna vid Vätterns strand. Vi gör ett längre stopp i Gränna, där får vi möjlighet att se på polkagristillverkning i något av de många bagerierna i den pittoreska gamla stan, och givetvis köpa med lite godis hem. Det finns också tid för lunch på egen hand i Gränna innan vi vid 15-tiden återvänder hem mot Värmland igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/9Flera I Heliga Birgittas fotspårMer än 84 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 3

Vadstena Klosterhotel & Spa
På Vadstena Klosterhotel i Östergötland kombineras historiens vingslag med modern design och här finns rum för alla slags möten. Bo som Heliga Birgitta i medeltidsstaden som andas mytomspunnen svensk...