Skip to main content

Hollands blommor & blomstertåget

Vårens klassiker!

Möt våren i Holland när blomsterfälten står i full blom. Upplev tulpaner, hyacinter och narcisser i en symfoni av färger och dofter i Keukenhofs blomsterpark. Vi besöker Amsterdam med alla sina kanaler och Haag med den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag. Lördag 23/4 arrangeras det traditionella blomstertåget och vi kommer att se ett stort antal blomstersmyckade vagnar vid startplatsen i Noordwijk. Blomstertåget fortsätter sedan utefter den 40 km långa marschvägen till Haarlem.

Reseledare: Anders Bernspång

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 19/4 2022
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe.

 • Dag 2.: Kiel - Alkmaar

  Frukost ombord före ankomsten till Kiel. Vi åker mot Holland med lunchstopp nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till oststaden Alkmaar. Här bor vi 4 nätter på Grand Hotel**** som ligger i en historisk byggnad i hjärtat av Alkmaar. Den charmiga staden har hemtrevliga kvarter med inbjudande butiker och restauranger längs kullerstensgränderna, glittrande kanalvatten och givetvis en väderkvarn. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på en närliggande restaurang.

  Kiel - Alkmaar
 • Dag 3.: Blomsterparken Keukenhof

  I dag besöker vi Keukenhof i Lisse. Den legendariska blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och här planteras årligen mer än 7 miljoner lökväxter, som under våren slår ut i regnbågens alla färger. På området finns ett flertal restauranger och caféer och vi har gott om tid att ströva omkring i parken och bara njuta. Tillfälle ges för inköp av blomsterlökar hos en lökodlare. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell och tillbringar resten av dagen i Alkmaar på egen hand.

  Blomsterparken Keukenhof
 • Dag 4.: Ostmarknad & Amsterdam

  Alkmaar är känd för sin färgsprakande ostmarknad och är sedan 1939 den enda stad i Holland där man fortfarande säljer ost på ett traditionellt sätt varje fredag från april till september. I dag är det marknadsdag och på huvudtorget Waagplein (Vågplatsen) får vi se hur bärare i traditionella kläder bär fram ostar till försäljning. Efter detta strålande skådespel i gammaldags miljö beger vi oss mot Amsterdam. För att se staden från sin ”rätta” sida gör vi en kanaltur där vi beundrar de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna. Därefter får vi tid på egen hand. Ta gärna en taxi till Muse¬umplein, där man hittar Rijksmuseum och Van Gogh-mu¬seet. Andra sevärdheter är den stora Waterloo-torgmark¬naden, blomstermarknaden, Artis Zoo och Anne Franks hus. Rembrandts Torg är omgivet av pubar, restauranger, caféer och uteserveringar. Här hittar man även mycket bra shopping. Att besöka ett pannkakshus är nästan ett måste. Senare under eftermiddagen återvänder vi till Alkmaar. Kvällen fri.

  Ostmarknad & Amsterdam
 • Dag 5.: Blomstertåget & Haag med Panorama Mesdag

  Efter en tidig frukost åker vi till Noordwijk, startplatsen för blomstertåget. Här får vi se fantastiska blomsterdekorationer som pryder de stillastående ekipagen, innan paraden sakta börjar röra sig mot Haarlem. Vi fortsätter till Haag, Hollands tredje största stad efter Amsterdam och Rotterdam. Här har det nederländska parlamentet, Europadomstolen och kungahuset sitt säte och det finns många historiska sevärdheter. Vi åker först till byn Scheveningen, en stadsdel i Haag som en av de mest kända badorterna i Holland. Här äter vi en gemensam lunch i en av de mysiga restauranger som ligger längs den fina breda stranden. Därefter tar vår lokalguide med oss på en intressant stadsrundtur som avslutas med ett besök på Panorama Mesdag, Europas största cylinderformade målning, 14 m hög och 120 m i diameter. Målningen föreställer byn Scheveningen med havet och sanddynerna. Den är målad av den mest berömda målaren från Hagueskolan, Hendrik Willem Mesdag. Det är den äldsta 1800-tals panoramamålningen som är bevarad i originalskick. Efter denna mycket originella upplevelse åker vi tillbaka till Alkmaar. Kvällen fri

  Blomstertåget & Haag med Panorama Mesdag
 • Dag 6.: Alkmaar - Kiel

  Vi lämnar Alkmaar och åker mot den tyska gränsen. Efter lunchuppehåll fortsätter vi till Kiel. Återresa med Stena Line till Göteborg kl. 17.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Vi rekommenderar att ni förbokar middagen i form av middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/4Flera Hollands blommor & blomstertågetMer än 89 990:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...

Övernattning Dag 2 - 6

Grand Hotel Alkmaar
I det historiska centrum av Alkmaar ligger det ståtliga Grand Hotel Alkmaar vid Gedempte Nieuwesloot. En verklig pärla som ger lugn och ro i det trevliga centrumet av "Ostens stad". Var och en av de m...

Övernattning Dag 6 - 7

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...