Skip to main content

Hollands blommor & blomstertåget

Vårens klassiker!

Möt våren i underbara Holland med mängder av tulpaner andra sorters blommor på fälten och i blomsterparken Keukenhof! Men Holland är inte bara blommor, självklart upplever vi en traditionell ostmarknad och besöker Amsterdam med alla sina kanaler och stora utbud av konst och kultur.

På lördag arrangeras det traditionella blomstertåget ”Bloemencorso”, en skördefest till tulpanernas och liljornas ära. Vi ser ett stort antal blomstersmyckade vagnar vid startplatsen i Noodwijk och besöker Keukenhofs blomsterpark - en hel dag i blommornas tecken!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 18/4
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland under förmiddagen mot Göteborg med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna middagsbuffé all inclusive i buffé-restaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe.

 • Dag 2.: Kiel - Egmond aan Zee

  Frukost ombord före ankomsten till Kiel. Vi åker mot Holland och stannar för lunchuppehåll nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till den mysiga fiskebyn Egmond aan Zee vid kusten nära Alkmaar. Vi bor 4 nätter på utmärkta Strandhotel Golfzang som ligger alldeles intill strandpromenaden. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Egmond aan Zee eller utflykt till Haag

  Idag njuter vi av Egmond aan Zee, en pittoresk holländsk ort med en stor och härlig sandstrand, trevliga butiker och restauranger. Kvällen fri.

  Utflykt till Haag & Panorama Mesdag i Haag (exkl.)
  Efter frukost åker vi till Haag, Hollands tredje största stad efter Amsterdam och Rotterdam. Här har det neder-
  ländska parlamentet, Europadomstolen och kungahuset sitt säte. Tack vare historien finns det många historiska sevärdheter. Innergårdarna är stadens gömda guldkorn med alla blommor som börjar stå i blom denna årstid. Efter en gemensam lunch tar en lokalguide oss med på intressant stadsrundtur som avslutas med ett besök på Panorama Mesdag, Europas största cylinderformade målning, 14 meter hög och 120 meter i diameter. Målningen föreställer byn Scheveningen med havet och sanddynerna. Den är målad av den mest berömda målaren från Hagueskolan, Hendrik Willem Mesdag. Det är den äldsta 1800-tals panoramamålningen som är bevarad i originalskick. Efter denna storslagna upplevelse återvänder vi till Egmond aan Zee.

  Egmond aan Zee eller utflykt till Haag
 • Dag 4.: Alkmaar med Ostmarknad & Amsterdam

  Alkmaar är känd för sin färgsprakande ostmarknad och är sedan 1939 den enda stad i Holland där man fortfarande säljer ost på ett traditionellt sätt varje fredag från april till september. Idag är det marknadsdag och på huvudtorget Waagplein (Vågplatsen) får vi se hur bärare i traditionella kläder bär fram ostar till försäljning. Efter detta strålande skådespel i gammaldags miljö beger vi oss mot Amsterdam. För att se staden från sin ”rätta” sida gör vi en kanaltur där vi beundrar de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna. Därefter får vi några timmar på egen hand innan vi återvänder till Egmond aan Zee. Middag på egen hand.

  Alkmaar med Ostmarknad & Amsterdam
 • Dag 5.: Blomstertåget & Blomsterparken Keukenhof

  Efter en tidig frukost åker vi till Noordwijk, startplatsen för blomstertåget. Här får vi se fantastiska blomsterdekorationer som pryder de stillastående ekipagen, innan paraden sakta börjar röra sig mot Haarlem. Vi fortsätter till Keukenhof i Lisse. Den legendariska blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och här planteras årligen mer än 7 miljoner lökväxter, som under våren slår ut i regnbågens alla färger. På området finns ett flertal restauranger och caféer och vi har gott om tid att ströva omkring i parken och bara njuta. Tillfälle ges för inköp av blomsterlökar hos en lökodlare. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell och tillbringar resten av dagen i Egmond aan Zee på egen hand.

  Blomstertåget & Blomsterparken Keukenhof
 • Dag 6.: Egmond aan Zee - Kiel

  Vi lämnar Egmond aan Zee och färdas genom det holländska landskapet och passerar gränsen till Tyskland. Efter lunchuppehåll fortsätter vi till Kiel. Återresa med Stena Line till Göteborg kl. 17.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. För de som har bokat väntar en middag i form av middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/4Flera Hollands blommor & blomstertågetMer än 811 450:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...

Övernattning Dag 2 - 6

Strandhotel Golfzang
Njut av en avkopplande vistelse i lyxiga och moderna rum. Rummet är möblerat med en sittgrupp och ett skrivbord. Dessutom har rummet kylskåp, värdeskåp, luftkonditionering och möjlighet att göra kaffe...

Övernattning Dag 6 - 7

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...