Skip to main content

Holland från cykelsadeln

Det holländska landskapet inbjuder till härliga cykelturer i olika riktningar genom ett lätt kuperat landskap och fina cykelvägar. Vi bor 4 nätter i Nunspeet. Orten ligger i provinsen Gelderland i ett vackert naturområde. Tillsammans med vår reseledare eller på egen hand cyklar vi under 3 dagar till orter och sevärdheter i området runt hansestaden Harderwiijk, delar av naturskyddsområdet Veluwe och charmiga städer som Oldebroek och Elburg.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 8/8
  Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg-Malmö-Trelleborg
  Buss Arvika-Grums

 • Dag 1.: Till Trelleborg

  Avresa under förmiddagen från Värmland med lämpliga raster. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Vi åker bekvämt med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

 • Dag 2.: Travemünde - Nunspeet

  Frukost ombord före ankomsten till Travemünde. Vi fortsätter resan förbi Hamburg och Bremen med lunchstopp nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen kommer vi till byn Nunspeet. Vi inkvarterar oss för 4 nätter på fyrstjärniga hotell Villa Vennendal Landgoedhotel som ligger i ett vackert naturområde cirka 10 minuters promenad från Nunspeets centrum. Frukost och middag ingår samtliga dagar på vårt hotell.

 • Dag 3.: Staverden och hansestaden Harderwijk

  Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar som finns vid hotellet. Idag cyklar vi söderut till Nederländernas minsta stad Staverden. Stadens lilla fina slott omges av en vacker slottspark som är känd för sina vita påfåglar. Vår cykelfärd fortsätter västerut till hansestaden Harderwijk. Här får vi gott om tid att strosa runt i den historiska stadskärnan som byggdes när Harderwijk var en blomstrande fiskestad. Under eftermiddagen cyklar vi i nordostlig riktning tillbaka till Nunspeet och vårt hotell där en gemensam middag väntar. (Cykling 57 km)

 • Dag 4.: Norra Veluwe

  Idag får vi uppleva ett mycket varierat landskap från cykelsadeln. Vi cyklar genom den norra delen av området Veluwe och passerar jordbruksmarker, gamla skogar och vidsträckta hedar. Under förmiddagen passerar vi Vierhouten som uppkallats efter de fyra skogar som omger byn. Vi vänder sedan västerut och cyklar till Hierden. Under eftermiddagen är vi åter i Nunspeet. (Cykling 31 km)

 • Dag 5.: Oldebroek och Elburg

  Under dagens cykeltur följer vi utkanterna av det skogklädda området Veluwe till byn ’t Harde. Vi passerar genom Oldebroek innan vi vänder västerut mot staden Elburg. Den livliga lilla staden låg tidigare utmed kusten vid Zuiderzee, men detta förändrades efter att Nordsjövallen byggdes och insjön IJsselmeer skapades. Under eftermiddagen cyklar vi hemåt till Nunspeet. (Cykling 43 km

 • Dag 6.: Nunspeet – Travemünde

  Efter frukost lämnar vi Nunspeet och åker mot Travemünde med lämpliga raster längs vägen. Vi gör ett stopp i Lübeck för shopping om tiden medger. Vi räknar med att komma fram till färjan i Travemünde kl. 20.00 där en gemensam middagsbuffé väntar på oss ombord.

 • Dag 7.: Till avstigningsorten

  Nu återstår den sista etappen innan vi når våra avstigningsorter. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/8Flera Holland från cykelsadelnMer än 811 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...

Övernattning Dag 2 - 6

Villa Vennendal Landgoedhotel
Omgivet av Veluwes skogar, i utkanten av konstnärsbyn Nunspeet, finns en plats där du kan njuta av livet till fullo: Landgoedhotel Villa Vennendal. Här hittar du sann värme och gemytlighet. När du går...

Övernattning Dag 6 - 7

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...