Skip to main content

Helsingborg med trädgårdsfest på Sofiero

Skåne - ett paradis för trädgårdsälskare!

Trädgårdsfesten är Sofiero slott och slottsträdgårds största återkommande evenemang för alla trädgårdsintresserade. Arrangemanget pågår dagligen från 24 augusti till 4 september och förmedlar inspiration, kunskap och blomsterglädje. Vi tar del av det mångfaldiga dagsprogrammet och njuter av den sensommarvackra slottsparken.

Vi ser oss omkring i Helsingborg och den som vill kanske tar en tur över till danska Helsingör. Norrvikens trädgårdar ligger vackert beläget på Hallandsåsens sluttning med utsikt över Laholmsbukten. Anläggningen består av sju olika stilträdgårdar såsom Barockträdgården, Vattenträdgården, Japanska trädgården, Renässansträdgården, Nordtyska planteringen, Österländska terrassen & Romantiska trädgården.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 25/8
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Helsingborg

  Avresa på morgonen med lämpliga raster längs vägen. Väl på plats i Helsingborg checkar vi in på Elite Hotel Marina Plaza, där vi ska bo 2 nätter. Hotellet ligger i centrala Helsingborg intill Öresunds glittrande vatten och med underbar utsikt över sundet. Resten av eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg i den trevliga hamnstaden. Passa på att ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den sköna havsluften.

  Till Helsingborg
 • Dag 2.: Sofiero

  Efter frukost på hotellet åker vi till Sofiero slott. Under en guidad rundvandring upplever vi den blomstrande skaparlusten i slottsträdgården med bl.a. en av Sveriges största samling av dahlior och även rosor. Efter en gemensam lunch på Café Glasverandan finns tid att ta del av trädgårdsfestens tematrädgårdar med inspiration från Drottningholm, Gråsten slott i Danmark och Selma Lagerlöfs Mårbacka. Sofieros egen trädgårdsdesigner Sara Bratt har skapad en ätbar trädgård som inspirerar till nytänkande matlagning. Florister och trädgårdsprofiler delar med sig av sina bästa gröna tips och lokala producenter erbjuder försäljning av fröer & lökar för plantering av vackra blommor samt även närproducerade delikatesser. Senare under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. För den som vill går det enkelt och smidigt att ta båten över till Helsingör, det går båtar flera gånger i timmen. Här väntar kullerstensgränder, vackra hus, små butiker och mysiga utomhusserveringar.

  Sofiero
 • Dag 3.: Norrvikens trädgårdar - avstigningsorten

  Vi lämnar Helsingborg efter frukost och åker till Båstad och Norrvikens Trädgårdar. Norrviken ligger vackert beläget på Hallandsåsens sluttning med utsikt över Laholmsbukten. Anläggningen består av sju olika stilträdgårdar såsom Barockträdgården, Vattenträdgården, Japanska trädgården, Renässansträdgården, Nordtyska planteringen, Österländska terrassen & Romantiska trädgården. Under en guidad rundvandring får vi veta det mesta om Norrvikens historia och nutid. Vi avslutar vår vistelse med en gemensam lunch i Orangeriet och därefter påbörjar vi återresan till våra avstigningsorter.

  Norrvikens trädgårdar - avstigningsorten

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/8Flera Helsingborg med trädgårdsfest på SofieroMer än 83 850:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 3

Elite Hotel Marina Plaza
Elite Hotel Marina Plaza är en inbjudande hotell med havet på ena sidan och Helsingborg C på den andra. Bo nära nöjen och sevärdheter i trivsamma rum och avslappnad atmosfär. Elite Hotel Marina Plaza...