Skip to main content

Flensburg julmarknad & bordershopping

Tillsammans med Kiel och Lübeck är Flensburg en av de mest välbesökta julmarknaderna i Nordtyskland. Staden ligger nära den danska gränsen och här råder en härlig maritim julstämning med skandinavisk prägel. Julmarknaden pågår runt Norder- och Südermarkt samt längs gågatan som förbinder de båda torgen. Här finns många vackert dekorerade julbodar fyllda med hantverk, leksaker och kulinariska läckerheter från både Tyskland och Danmark. Det doftar godsaker, rostade mandlar och bakade äpplen. Tillfälle ges till prisvärd shopping i några av Flensburgs gränsbutiker.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 11/12
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Flensburg

  Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg och kort färjetur till Helsingör. Vi passerar Köpenhamn och tar oss via bron över Stora Bält till Odense på Fyn. När vi kommer till Jylland är det inte långt kvar till tyska gränsen och Flensburg, en 700-årig hamnstad med en charmig blandning av tyskt och danskt. Vi inkvarterar oss för 2 nätter på Hotel am Fjord med gångavstånd till stadskärnan, julmarknaden och hamnen.

 • Dag 2.: I Flensburg

  Efter frukost åker vi till Calle och Fleggaard i Harrislee där det ges tillfälle till inköp och lastning i bussen. Sedan finns det gott om tid att strosa omkring på julmarknaden i Flensburg där gator och torg pryds av välfyllda julbodar, perfekt för julklappshandling. Det spelas julmusik längs gatorna och självklart så finns det en stor, traditionell tysk julpyramid. Förutom alla läckerheter på julmarknaden finns ett stort utbud av trevliga affärer och en fin shoppinggalleria. Vill man vila fötterna en stund finns många mysiga restauranger och caféer att välja mellan. Nere vid hamnen finns Piet Henningsen med anor från 1886. Restaurangen är unik med sin marina inredning och bjuder på fisk och skaldjur. På andra sidan hamnen ligger restaurang Fischperle med härlig utsikt över Flensburgs hamn. Är man sugen på lokalbryggd öl ska man besöka Hansens Brauerei, norra Tysklands nordligaste bryggeri.

  I Flensburg
 • Dag 3.: Till avstigningsorten

  Efter frukost påbörjar vi hemresan. Vi kör på samma vägar som på nerresan samt en kort färjetur från Helsingör till Helsingborg och vidare till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/12Flera Flensburg julmarknad & bordershoppingMer än 83 450:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Fjord Hotel Flensburg
Hotel am Fjord i Flensburg har ett perfekt läge i stadens centrum och ligger bara 3 minuters promenad från den berömda gågatan och har en direkt anslutning till den charmiga hamnen. Designade rum med...