Skip to main content

Costa Brava med solvandring & Barcelona

Spanska Costa Brava är en del av landskapet Katalonien. Här finns badorterna Malgrat de Mar och Santa Susanna, två orter som har växt samman, med en lång strandpromenad och fina sandstränder.

Under vår vistelse bor vi på Aqua Hotel Aquamarina & Spa i Santa Susanna. Vi vandrar längs den ”vilda kustens” vita stränder med azurblått vatten, branta klippor och charmiga fiskebyar. Våra vandringsturer längs kusten och inlandet är 11-14 km långa, måttligt krävande och passar alla med god hälsa och en normal grundkondition. Utöver det finns det gott om tid att tillbringa dagen som man vill med sol, bad och annan rekreation. Under en dagsutflykt stiftar vi bekantskap med Kataloniens färgsprakande huvudstad Barcelona.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 22/9 Flyg från Arlanda, Stockholm
  Anslutningsbuss från Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

 • Dag 1.: Till Barcelona - Santa Susanna

  Avresa från våra påstigningsorter till Stockholm Arlanda där vi tar direktflyget till Barcelona. På flygplatsen i Barcelona väntar transferbussen som tar oss upp längst med Costa Brava kusten till vår vistelseort Santa Susanna. Här bor vi 7 nätter med halvpension (frukost & middag) på 4-stjärniga hotell Aqua Hotel Aquamarina & Spa. Hotellet ligger vid den härliga strandpromenaden i Santa Susanna, nära stranden och stadens centrum. Innan det är dags för kvällens middag kommer vår lokala vandringsguide till hotellet och håller en välkomstpresentation med information om veckans vandringar.

 • Dag 2.: Santa Susannas strand & Sant Pol de Mar ”Den vilda kusten”

  Costa Brava är en naturskön kuststräcka som karakteriseras av ett oregelbundet, dramatiskt landskap med klippor som störtar rakt ner i havet. De bästa stränderna finns gömda i små, undanskymda vikar. Vi njuter av vandringen längs Santa Susannas vackra strand och når så småningom Sant Pol de Mar, en charmig fiskeby med vita hus, beläget precis vid havet. Naturen är fantastiskt vacker med mycket grönska, pinjeskog, klippor och sand. Runt den anrika kyrkan San Pau ligger de gamla fiskarbostäderna. Här är det mysigt att ströva omkring och insupa atmosfären. Vi återvänder med tåget till Santa Susanna.

  Vandring: 14 km
  Varaktighet: 5 timmar
  Svårighetsgrad: Lätt
  Höjdskillnad: 170 meter

 • Dag 3.: Kataloniens Toscana & Monells

  I dag vandrar vi genom ett landskap som påminner om Toscana, med mysiga byar, vackert böljande rapsfält och gröna skogar. Vårt mål för dagen är den säregna medeltida byn Monells. Att ströva omkring här är en upplevelse, och det är inte svårt att förstå varför det fantastiska torget mitt i byn har lockat en rad filmmakare av olika slag.

  Vandring: 12 km
  Varaktighet: 6 timmar
  Svårighetsgrad: Lätt
  Höjdskillnad: 230 meter

 • Dag 4.: Barcelona

  Idag gör vi en dagsutflykt till Barcelona, där vi möts av en lokalguide. Med buss och till fots ser vi några av stadens många sevärdheter. Därefter får vi en stund på egen hand att upptäcka staden och njuta av folklivet. Den breda boulevarden La Rambla utgör gränsen mellan stadsdelarna Barri Gòthic och el Raval och är en upplevelse i sig. Här finns marknadsstånd, blomsterförsäljare, utställningar och gatuartister. Efter ett antal härliga timmar i Barcelona återvänder vi till Santa Susanna där gemensam middag väntar på hotellet.

 • Dag 5.: Santa Susanna

  Dagen tillbringas på egen hand. Santa Susanna är en charmig badort med flera fina sandstränder och en lugn atmosfär, men här finns också flera shoppingcenter. Längs stranden går en lång strandpromenad kantad av restauranger, caféer och barer.

 • Dag 6.: Kataloniens mystiska berg Montserrat

  I dag åker vi till det imponerande bergsmassivet Montserrat, en bergskedja med underliga klippformationer, spetsiga toppar och en mäktig symbol för det katalanska folket. Montserrat är 10 km långt och täcker en yta på 45 km. Bergsmassivet sträcker sig 1 236 m upp över havsytan och dess högsta punkt kallas Sant Jeroni, medan klostret Monastir de Montserrat ligger inmejslat i bergssidan, 725 m upp. Vi tar linbanan upp till det berömda Benediktinerklostret. I den imponerande klosterkyrkan finns den svarta Madonnan, ”La Moreneta” som är klostrets största skatt. Skulpturen är tillverkad under 1200- eller 1300-talet även fast legenden säger att den har kommit hit via aposteln Petrus och gömts i en grotta under den moriska ockupationen. Därav den mörka hudfärgen som Jungfru Maria är av idag. Vi vandrar upp till toppen Sant Jeroni på en lättgången stig till den högsta punkten på Montserrat. Vid klart väder kan man se både Medelhavet och Pyrenéerna.

  Vandring: 7 km
  Varaktighet: 6 timmar
  Svårighetsgrad: Lätt
  Höjdskillnad: 460 meter

 • Dag 7.: Alellas vingårdar

  I dag bekantar vi oss med en av Spaniens minsta vinregioner Alella, ett av de första områdena där romarna introducerade vin. Vi börjar vår vandring i byn Vallromanes och genom Serraladas naturreservat och vinodlingarna i Alella, välkända för sin tillverkning av vin och cava. På vingården Entourisme Bouquet d´Alellar får vi både en rundvisning och provsmakning av det spanska vinet.

  Vandring: 11 km
  Varaktighet: 5 timmar
  Svårighetsgrad: Lätt
  Höjdskillnad: 260 meter

 • Dag 8.: Santa Susanna – avstigningsorten

  I dag beger vi oss till Barcelonas flygplats för hemreseflyg. På Arlanda väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/9Flera Costa Brava med solvandring och BarcelonaMer än 812 940:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 8

AQUA Hotel Aquamarina & Spa
Magnifikt hotellkomplex med unik arkitektur, beläget bara 100 meter från stranden och vid boulevarden Santa Susanna. www.aquahotel.com/en/hotels/aquamarina-spa/...