Skip to main content

Celle & vinfest, Goslar i Harz och Walsrode fågelpark

Den vackra korsvirkesstaden Celle utgör varje år ramen för en vinfest under några ljumma sommarkvällar. Mitt i den välbevarade historiska delen av Gamla stan finns vinbodar som presenterar kvalitetsviner från tyska och utländska vinområden. Till ett gott vin hör också kulinariska läckerheter som ostspecialiteter, tarte flambée, delikatesser från grillen och mycket mer.

En av dagarna åker vi till en av Harzområdets vackraste pärlor, den medeltida korsvirkesidyllen Goslar. Dessutom besöker vi världens största fågelpark, Walsrode. Parken ligger i ett mycket vackert park- och trädgårdslandskap och här lever omkring 700 olika fågelarter och över 4 000 fåglar från alla kontinenter och klimatzoner.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 25/7
  Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg-Malmö-Trelleborg

 • Dag 1.: Till Trelleborg

  Avresa under förmiddagen från Värmland med lämpliga raster. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Vi åker bekvämt med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

 • Dag 2.: Travemünde - Celle

  Sjöfrukost ombord och ankomst till Travemünde. Efter en stund kommer vi till Hamburg där vi kör en liten rundtur i de centrala delarna av staden. Vid lunchtid kommer vi till den förtrollande korsvirkesstaden Celle med sina över 500 korsvirkeshus som smyckar den gamla stadsdelen. Gågatan i hjärtat av staden är mötespunkten för Celleborna och besökare. På Zöllerstrasse, Celles främsta shoppinggata, finns en brokig blandning av affärer och små butiker bakom fasaderna på de historiska korsvirkeshusen. Att ströva runt i de historiska omgivningarna är en gemytlig upplevelse och urvalet av restauranger är stort. Celles ståtliga renässansslott omgärdas fortfarande av en vallgrav med härlig grönska. Vi inkvarterar oss för 3 nätter på Intercity Hotel Celle beläget vid den tidigare vallanläggningen ett stenkast från Gamla stan och slottet. Här bor vi på gångavstånd till torget vid kyrkan i den gamla stadsdelen där vinfesten äger rum. Första kvällen i Celle äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Travemünde - Celle
 • Dag 3.: Goslar i Harzbergen & båttur på Okerstausee

  Efter frukost tar vi plats i bussen och åker till Goslar, som har anor från 900-talet och är en av Tysklands bäst bevarade medeltidsstäder. Tillsammans med en lokalguide gör vi en stadspromenad där vi får se den magnifika gamla stadskärnan Altstadt och besöker kejsarpalatset Kaiserpfalz. Vi fortsätter resan till den närliggande Okerstausee. Här gör vi en härlig båttur över den stora dammanläggningen medan vi äter lunch ombord. Vi serveras även kaffe och kaka innan det är dags att återvända till Celle och kvällens vinfest.

  Goslar i Harzbergen & båttur på Okerstausee
 • Dag 4.: Walsrode fågelpark

  Idag besöker vi världens största fågelpark, Walsrode. Parken ligger i ett mycket vackert park- och trädgårdslandskap och här lever omkring 700 olika fågelarter och över 4 000 fåglar från alla kontinenter och klimatzoner. Vi får gott om tid att strosa omkring i parken, njuta av den vackra naturen och de spektakulära fåglarna. Restauranger och caféer finns på området. Åter i Celle finns tid att strosa ner till vinfesten.

 • Dag 5.: Celle - Travemünde

  Efter frukost lämnar vi Celle och åker till Lübeck. Efter en shoppingrunda på det stora köpcentret Citti Markt får vi tid på egen hand att flanera runt i den vackra gamla stadsdelen med Rådhuset, Burgkloster och Koberg - ett komplett bevarat kvarter ifrån 1200-talet och skyddat av UNESCO som världskulturarv. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café, berömt för sin marzipan, beläget på Breite Strasse. På kvällen väntar återresa med färjan från Travemünde. Förboka gärna en middagsbuffé som står uppdukad efter ombordkörning.

 • Dag 6.: Till avstigningsorten

  Nu återstår den sista etappen innan vi når våra avstigningsorter. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7Flera Celle med vinfest, Goslar och Walsrode fågelparkMer än 89 760:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...

Övernattning Dag 2 - 5

IntercityHotel Celle
Välkommen till IntercityHotel Celle! Hotellet ligger nära några av Celles mest populära sevärdheter som Hengst Wohlklang in der Freiheitsdressur (0,7 km) och Justizvollzugsanstalt (1,4 km). Rummen har...

Övernattning Dag 5 - 6

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...