Skip to main content

Bremen vinfestival

Välkommen att besöka den stämningsfulla vinfestivalen ”Bremer Weinfest”, som arrangerades första gången 1987. I centrum och runtom staden står vintälten tätt från olika tyska vinregioner och vi har möjlighet att provsmaka många av dessa delikata viner.  

Koppla av med shopping, besök de mysiga Schnoorkvarteren, njut av ett trevligt cafébesök och botanisera bland alla goda viner.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 1/9 2022
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Bremen

  Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Vi fortsätter till Bremen där vi under kvällen checkar in på hotell H+Hotel Bremen som ligger i Bremens gamla stadsdel med promenadavstånd till den historiska marknaden och Bremer Dom.

  Till Bremen
 • Dag 2-3.: I Bremen

  Vi har nu två hela dagar att flanera runt i staden och uppleva vinfesten, provsmaka och köpa med viner antingen direkt på torget eller i någon av vinbutikerna. Musiker och gatuartister hjälper till att rama in denna fest och butikerna har öppet extra länge på lördagskvällen. Vill man kan man ju byta från vin till öl och kanske lägga in ett besök på Becks Bryggeri på egen hand. Från det historiska torget Bremer Markplatz är det några minuters promenad till Bremens äldsta stadskvarter, Schnoor. Här radar små smala korsvirkeshus från 1400- och 1500-talen upp sig som pärlor på ett snöre. Har man intresse av att shoppa finns den största shoppinggatan Sögestrasse med varuhus, gallerior, butiker och restauranger på gångavstånd från vårt hotell.

  I Bremen
 • Dag 4.: Till avstigningsorten

  Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/9Flera Bremen vinfestivalMer än 84 450:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 4

H+ Hotel Bremen
H + Hotel Bremen ligger mellan torget Böttcherstraße och Weser-stränderna och därmed i hjärtat av Bremens gamla stad. Sevärdheter, restauranger, shoppingmöjligheter och kulturella erbjudanden finns in...