Skip to main content

Bohuslän med Kosterhavet & smuggeltur

Följ med och njut av en rolig och spännande utflykt i Bohusläns saltstänkta skärgård från Strömstad till Kosteröarna. Vi besöker även Sveriges äldsta badort Gustafsberg, ett smultronställe med anor från 1700-talet. Vi bor en natt på hotell Bohusgården i Uddevalla.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 30/7
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål

 • Dag 1.: Till Uddevalla

  Avresa på morgonen från Värmland. Vid lunchtid kommer vi till Gustafsberg, som en gång ansågs vara Sveriges lyxigaste havsbadort. Societetshuset, de vackra pampiga husen och villorna står kvar än i dag. Här har kungligheter badat och societeten umgåtts. Det mineralrika vattnet ansågs bota alla slags sjukdomar. För extra hälsobringande effekt började man på 1780-talet komplettera brunnsdrickandet med salta bad.

  Vi börjar med en gemensam lunch på Gustafsbergs badrestaurang och därefter tar oss guiden ”fru Cederfeldt” med på en historisk rundvandring på området. Middag och övernattning på hotell Bohusgården i Uddevalla med enastående utsikt över Byfjorden.

  Till Uddevalla
 • Dag 2.: Kosteröarna med smuggeltur - avstigningsorten

  Avresa efter frukost till hamnen i Strömstad. Här väntar en båt som tar oss ut på havet i smugglarnas farvatten. Vår guide berättar om det artrika Kosterhavet och historien om smugglarkungen Bremer och hans äventyr i Bohusläns skärgård. Iland på Kosteröarna åker vi en guidad tur med elbuss längs sydkosters idylliska vägar. På Kosters museum får vi inblick i Kosters kultur och historia. Muséet inrymmer samlingar av främst fiskeredskap och en hemslöjdsbutik från lokala hantverkare & konstnärer. Vi besöker naturum Kosterhavet som ligger ett stenkast från Ekenäs brygga. Här äter vi en gemensam lunch på Pensionat Ekenäs. Senare under eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Strömstad där vår buss väntar för återresa till våra avstigningsorter.

  Kosteröarna med smuggeltur - avstigningsorten

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/7Flera Bohuslän med Kosterhavet & smuggelturMer än 82 850:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Bohusgården
Bohusgården Hotell och Konferens är beläget i södra Uddevalla, i hjärtat av Bohuslän. På 15 minuters promenad hittar du Uddevalla centrum med mysiga caféer och shopping. Precis nedanför hotellet går d...