Skip to main content

Bland uppfinnare & bergsmän i Filipstadstrakten

Följ med oss på en spännande upptäcktsfärd bland uppfinnare och bergsmän. Värmlands Bergslag har en djup tradition i industrins vagga. I dag är gruvor, hyttor samt farleder på vatten och järnväg intressanta besöksmål som minner om hårt arbete i en gången tid.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • 3/8
    Buss Säffle-Grums-Karlstad

  • Vi kör mot Filipstad och lyssnar under vägen dit till den ena skrönan efter den andra. Framme i staden besöker vi Nils Ferlin där han sitter på sin parkbänk. Efter honom möter vi bröderna Nils och John Ericsson. Ur historiens skuggor dyker bergsmän och uppfinnare fram.

    Vi fortsätter till Lesjöfors och det fantastiska museet där. Här levandegörs 50- och 60-talens svenska brukshistoria. En riktig nostalgitripp får vi vara med om! Mätta på intryck men sugna på mat kör vi till Hennickehammars Herrgård som ligger inbäddad i skog och vilar alldeles intill tjärnen. Här njuter vi av magiska vyer i en idyllisk herrgårdsmiljö och njuter av vår lunch i de stiliga salongerna. Vi fortsätter efter lunchen till Kristinehamn och Picassoudden. Den fantastiska historien om hur Picasso hittade Kristinehamn är värd att lyssna till. Berikade med nya intryck kryddat av historiens vingslag återvänder vi till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/8Flera Bland uppfinnare och bergsmän i FilipstadstraktenMer än 8830:-BokaMer information