Skip to main content

Berlin - storstaden som har allt och lite mer!

Tysklands huvudstad Berlin är ett attraktivt resmål fylld av intressant historia och spännande nöjen. Upptäck stadens fascinerande arkitektur och minnesmärken, museer och mängder av caféer. Nattlivet pulserar och restaurangerna är otaliga. TV-tornets inglasade panoramavåning bjuder oss på en fantastisk utsikt över staden.

Sätt extra guldkant på resan och följ med på våra utflykter. Lär känna Berlin mer ingående under en intressant stadsrundtur. Betrakta Berlin ur ett annat perspektiv under en avkopplande båttur på floden Spree. I år finns dessutom möjlighet att besöka Berlins kungliga porslinsfabrik Königliche Porzellan-Manufaktur och Ritter Sports färgstarka chokladvärld.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 4/6
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland under förmiddagen mot Göteborg med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl, vin, läsk och kaffe.

 • Dag 2.: Kiel - Berlin

  Frukost ombord och ankomst till Kiel. Vi tar motorvägen söderut med lämpliga raster längs vägen till Berlin, dit vi anländer under eftermiddagen. Vi inkvarterar oss för 3 nätter på hotell Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. På kvällen äter vi en gemensam middag på en närliggande restaurang och avslutar kvällen med en tur upp i TV-tornet där utsiktsplatsen erbjuder en fascinerande panoramautsikt över ett upplyst Berlin.

  Kiel - Berlin
 • Dag 3.: Berlin

  Under förmiddagen finns möjlighet att se staden ur ett annat perspektiv under en rogivande båttur på floden Spree genom Berlins historiska centrum. Sedan är det fritt fram att upptäcka Berlin på egen hand. Vill man uppleva mycket historia och kultur besöker man Museumsinsel (museumsön) som ligger endast ca 1 km från vårt hotell. Här finns ett antal museer som alla är värda ett besök. Ett populärt utflyktsmål mitt i Berlin är East Side Gallery, en moderniserad kvarleva av Berlinmuren. Ena sidan av muren är täckt i målningar av konstnärer från hela världen. Ett intressant museum är Checkpoint Charlie Museum. Här kan man lära sig mer om murens historia. För den shoppingintresserade finns mycket att välja på. Flanera bland affärerna på Kurfürstendamm, besök det nya varuhuset Bikini Berlin, klassiska KaDeWe eller Alexa Shopping vid Alexanderplats. På kvällarna lockar någon av de många restaurangerna och typiska ölstugorna.

  Berlin
 • Dag 4.: Berlin

  Efter frukost har vi ytterligare en hel dag att upptäcka Berlin på egen hand eller delta i intressanta utflykter (exkl.). På förmiddagen besöker vi Königliche Porzellan-Manufaktur som ligger i stadsdelen Charlottenburg och är Berlins motsvarighet till den kända porslinsfabriken i tyska Meissen. Den etablerades 1763 och producerar porslinsobjekt med hög konstnärlig kvalitet. Vi besöker både utställningshallen och försäljningslokalen. Nästa besök väntar hos Ritter Sports färgstarka chokladvärld. Vi lär oss allt om kakaobönans betydelse i Ritters choklad och i caféet finns det mycket gott att välja på för alla livsnjutare - allt från chokladfondue till kaffe med marsipan i!

 • Dag 5.: Berlin - Kiel

  Efter frukost säger vi tack och farväl till Berlin och återvänder till Kiel. Om tiden tillåter stannar till vid shoppingcentret Citti Markt som ligger i utkanten av Kiel. Återresa med Stena Line till Göteborg. För de som har bokat väntar en middag i form av middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl, vin, läsk och kaffe. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

 • Dag 6.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/6Flera Berlin - storstaden som har allt och lite merMer än 87 850:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: www.ste...

Övernattning Dag 2 - 4

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Njut av skyhög utsikt över staden från vårt hotell i Mitte, Berlin Park Inn-hotell i Berlin erbjuder 1 028 bekväma rum med vidsträckt utsikt över stadsbilden. Den smakfulla inredningen har en lugnande...

Övernattning Dag 4 - 5

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...