Skip to main content

Berlin & Spreewald

Välkommen med på vår resa till Berlin - Tysklands huvudstad. Upptäck de historiska skatterna och stadens många minnesmärken. Flanera längs med paradgatorna Kurfürstendamm och Unter den Linden och upplev det pulserande storstadslivet. Vi besöker även Spreewald, ett vackert område söder om Berlin med mossar, sjöar, kanaler och skogar. Den underbara och varierade naturen är något speciellt och därför ett UNESCO-skyddat naturreservat.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 28/8
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Berlin

  Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Sen ankomst till hotell Berlin, Berlin. Här bor vi 3 nätter mittemellan Potsdamer Plats och Kurfürstendamm.

 • Dag 2-3.: Berlin

  Vi inleder vår vistelse med en 3-timmars stadsrundtur (exkl.), där vår svensktalande guide berättar om Berlins omväxlande och spännande historia. Sedan är det fritt fram att upptäcka Berlin på egen hand. Vill man uppleva mycket historia och kultur åker man till Museumsinsel (museumsön) som ligger mitt i centrala Berlin. Här finns 5 museer som alla är värda ett besök. En promenad i Berlins största park, Tiergarten, ger ro i själen och ny energi. Parken blev helt förstörd under andra världskriget och användes efter kriget till att odla potatis, när fattigdomen var som störst. Idag är Tiergarten helt återställd och vackrare än någonsin. Se Berlin från fågelperspektivet och besök TV-tornet vid Alexanderplatz. Det karaktäristiska landmärket i Berlin sträcker sig 368 m upp i luften och är Tysklands högsta byggnad. Tornets utsiktsplats erbjuder panoramautsikt mer än 200 m ovanför marken. Ett populärt utflyktsmål mitt i Berlin är East Side Gallery, en moderniserad kvarleva av Berlinmuren. Ena sidan av muren är täckt i målningar av konstnärer från hela världen. Ett intressant museum är Checkpoint Charlie Museum. Här kan man lära sig mer om murens historia.

  Att smaka på Berlins älskade Currywurst får man inte missa. Rätten är så populär att den till och med tillägnats ett eget museum som ligger nära Checkpoint Charlie. På kvällarna lockar någon av de många restaurangerna och de typiska små ölstugorna.

  Berlin
 • Dag 3.: Utflykt till Spreewald (exkl.)

  Efter frukost väntar en härlig utflykt till det unika deltaområdet Spreewald, som ligger en dryg timmes resa söder om Berlin. Regionen, som 1949-1990 tillhörde Östtyskland, är inte bara känt för att vara ett av UNESCOs listade naturreservat, utan även för ”Spreewaldgurkan” och dess speciella inläggning. I Lübben stiger vi ombord på en pråm som i stilla mak glider fram på de små kanalerna, bland korsvirkeshus och stugor. Vi stannar till i den lilla byn Lehde, som konstnärerna i slutet av 1800-talet kallade för Lill-Venedig. Här äter vi lunch och besöker det intressanta Frilandsmuseet som ger oss en inblick i sorbernas liv som småbönder på 1800-talet. Vid 17-tiden är vi tillbaka i Berlin.

  Utflykt till Spreewald (exkl.)
 • Dag 4.: Berlin - Lübeck - Travemünde

  Vi lämnar Berlin efter frukost och färdas mot Lübeck där vi stannar för egna strövtåg och shopping. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Lines färja i Travemünde för återresa till Trelleborg.

  Berlin - Lübeck - Travemünde
 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/8Flera Berlin & SpreewaldMer än 85 850:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 4

Hotel Berlin, Berlin
Det finns inget hotell som är mer Berlin än Hotel Berlin, Berlin. Vårt bästa stadshotellsläge i väster, vår avslappnade lounge med egen off-licens och våra insidertips så att gästerna kan gå direkt fr...

Övernattning Dag 4 - 5

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...