Skip to main content

Berlin – julmarknadernas huvudstad

Under adventstiden förvandlas Tysklands huvudstad till ett paradis för julälskare! Med över 60 olika marknader är Berlin förmodligen den julmarknadstätaste staden i Tyskland.  Vi bor på gångavstånd till en av de större julmarknader vid Alexanderplatz i stadsdelen Mitte. Det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad som årligen lockar många besökare till de vackra, julpyntade kulisserna mitt i metropolens centrum. Känn doften av brända mandlar, glaserade äpplen och den speciella Berliner Currywurst.

Samtidigt bjuder Berlin på ett hav av spännande små butiker, caféer och restauranger. Oavsett vad man väljer att besöka under dessa dagar så räkna med att äta gott, handla julklappar och njuta av stämningen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 26/11
  Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Mölndal-Helsingborg-Malmö-Trelleborg
  Buss Arvika-Grums

 • Dag 1.: Till Trelleborg

  Avresa under förmiddagen från Värmland med lämpliga raster. Vi åker bekvämt med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

 • Dag 2.: Travemünde - Berlin

  Sjöfrukost ombord före ankomst i Travemünde och vidare färd till Berlin dit vi anländer i lagom tid för en gemensam lunch. Därefter tar vi plats i bussen igen för en stadsrundtur, där vår svensktalande guide berättar om Berlins spännande historia och ger tips om stadens många julmarknader, en del stora och traditionella, andra små och moderna. Efter stadsrundturen inkvarterar vi oss för 2 nätter på lyxiga hotell Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz som ligger mittemot tunnelbanestationen och pendeltåg (S-Bahn), varifrån man kan ta sig till alla delar av Berlin. Julmarknaden vid Alexanderplatz och Jannowitzbrücke, paradgatan Under den Linden och shoppingdistriktet Friedrichstrasse ligger på gångavstånd. Kvällen fri.

 • Dag 3.: Berlin

  Efter en god hotellfrukost har vi hela dagen och kvällen till vårt förfogande att botanisera bland stadens olika julmarknader, butiker och varuhus. Julmarknaden vid Kaiser-Wilhelm-Gedächstniskirche välkomnar sina besökare med sin 20 m höga julgran och över 100 mysiga julbodar. Vill man uppleva något riktigt pampigt ska man åka till julmarknaden vid 1600-tals slottet Charlottenburg. Slottet agerar kuliss till en julmarknad som badar i romantiska ljusslingor och doftande granris. På Friedrichstrasse, som är östra Berlins motsvarighet till Kurfürstendamm, finns fina butiker och juldekorationer. Och så finns det förstås KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus med sina 60 000 m2 överdådigt pyntade våningar. Kvällen fri.

  Berlin
 • Dag 4.: Berlin – Lübeck – Travemünde

  Vi lämnar Berlin efter frukost och färdas mot Lübeck. Här är det vackert julpyntat och vi får tid att besöka norra Tysklands största julmarknad. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Lines färja i Travemünde för återresa till Trelleborg. Förboka gärna en middag ombord.

  Berlin – Lübeck – Travemünde
 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/11Flera Berlin - julmarknadernas huvudstad, 5 dagarMer än 87 490:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...

Övernattning Dag 2 - 4

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Njut av skyhög utsikt över staden från vårt hotell i Mitte, Berlin Park Inn-hotell i Berlin erbjuder 1 028 bekväma rum med vidsträckt utsikt över stadsbilden. Den smakfulla inredningen har en lugnande...

Övernattning Dag 4 - 5

TT-Line
Välkommen ombord på TT-Lines fartyg. Under överfarten kan ni njuta av avkopplande shopping i vår shop SEA & SAVE. Där hittar ni bland mycket annat ett stort urval av souvenirer...