Skip to main content

Berlin – julmarknadernas huvudstad

Under adventstiden förvandlas den spännande världsmetropolen till ett paradis för julälskare! Med över 60 olika marknader är Berlin förmodligen den julmarknadstätaste staden i Tyskland. 

Det historiska Gendarmenmarkt huserar Berlins mest spektakulära julmarknad som årligen lockar många besökare till de vackra, julpyntade kulisserna mitt i metropolens centrum. Känn doften av brända mandlar, glaserade äpplen och den speciella Berliner Currywurst. Samtidigt bjuder Berlin på ett hav av spännande små butiker, kaféer och restauranger. Och så finns det förstås KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus med sina 60.000 m2 överdådigt pyntade våningar.

Oavsett vad man väljer att besöka under dessa dagar så räkna med att äta gott, handla julklappar och njuta av stämningen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 28/11
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel. Efter att vi har fått tillgång till våra hytter finns möjlighet att njuta av fartygets julbord all inclusive med kalla och varma rätter, samt smarriga desserter i bufférestaurangen.

 • Dag 2.: Till Berlin

  Sjöfrukosten står serverad före ankomsten till Kiel. Vi tar plats i bussen och färdas med lämpliga raster längs motorvägen till Berlin. Under eftermiddagen checkar vi in för 2 nätter på fyrstjärniga hotell Mercure Berlin Wittenbergplatz. Här bor vi utmärkt centralt läge i hjärtat av västra Berlin. Alldeles intill det stora varuhuset KaDeWe och en kort promenad till Europa Center, paradgatan Kurfürstendamm och julmarknaden vid Gedächtniskirche.

  På kvällen finns möjlighet att följa med reseledaren till restaurang Faustus, en av Berlins bästa schnitzelhak (exkl.). Restaurangen ligger på gångavstånd från hotellet och vi har reserverade platser. Mat & dryck beställer och betalar man för sig på plats.

  Till Berlin
 • Dag 3.: I Berlin

  Vi inleder dagen med en 3-timmars stadsrundtur (exkl.), där vår svensktalande guide berättar om Berlins spännande historia och ger tips om stadens många julmarknader, en del stora och traditionella, andra små och moderna. Den kanske mest exklusiva julmarknaden håller till på Gendarmenmarkt, som är en av de vackraste platserna i Berlin. Den största julmarknaden hittar man vid Jannowitzbrücke och Alexanderplatz i stadsdelen Mitte. På Friedrichstrasse, som är östra Berlins motsvarighet till Kurfürstendamm, finns fina butiker och juldekorationer. Avstånden kan vara en aning långa för att promenera till de olika platserna. Ta gärna tunnelbanan till Alexanderplatz för att sedan promenera längs paradgatan Unter den Linden mot Brandenburger Tor. På kvällen finns möjlighet att följa med reseledaren till utsökta restaurang Brasserie Colette Tim Raue som ligger på gångavstånd från hotellet. Här njuter vi av en 4-rätters julmeny där gåsen står självklart i centrum (exkl.). Dryck till maten betalar man för sig på plats.

 • Dag 4.: Berlin-Kiel

  Vi lämnar Berlin och reser mot köpcentret Citti-Park som ligger strax utanför Kiel. Här finns ett 80-tal butiker i olika branscher, allt från skor, kläder, leksaker till mat och dryckesvaror. Inköpta varor lastas i bussen och återfås vid hemkomsten. Incheckning ombord på Stena Lines fartyg för återresa till Göteborg. För de som har bokat väntar julbord all inclsuive. Räkna med ytterligare en trevlig kväll ombord.

 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Vi äter frukost ombord innan ankomsten till Göteborg. Återresa till våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/11Flera Berlin - julmarknadernas huvudstadMer än 85 980:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: www.ste...

Övernattning Dag 2 - 4

Mercure Hotel Berlin Wittenbergplatz
Mercure Hotel Berlin Wittenbergplatz har 183 rökfria rum med justerbar luftkonditionering. Alla rum har en platt-TV. WIFI finns tillgängligt dygnet runt. Te och kaffe kan tillagas på ditt rum...

Övernattning Dag 4 - 5

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: www.ste...