Skip to main content

Berlin i adventstid

Under adventstiden förvandlas den spännande världsmetropolen till ett paradis för julälskare med över 60 olika marknader runtom i Berlin. Här känner man doften av brända mandlar, glaserade äpplen och den speciella Berliner Currywurst. Samtidigt bjuder Berlin på ett hav av spännande små butiker, caféer och restauranger. Sedan finns det förstås KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus med sina 60.000 m2 överdådigt pyntade våningar. Oavsett vad man väljer att besöka under dessa dagar så räkna med att äta gott, handla julklappar och njuta av adventsstämningen!

 

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 6/12
  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 • Dag 1.: Till Berlin

  Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Sen ankomst till hotell Mercure Berlin Wittenberg-platz****. Här bor vi 3 nätter med utmärkt centralt läge i hjärtat av västra Berlin. Alldeles intill det stora varuhuset KaDeWe och en kort promenad till Europa Center, paradagatan Kurfürstendamm och julmarknaden vid Gedächtniskirche.

 • Dag 2-3.: Berlin

  Vi inleder vår vistelse med en 3-timmars stadsrundtur (exkl.), där vår svensktalande guide berättar om Berlins omväxlande och spännande historia. På eftermiddagen samt hela nästa dag beger vi oss ut bland julmarknader, butiker och varuhus. Så här års sjuder Berlin av julstämning med sina många olika julmarknader, var och en med sin speciella prägel beroende på vilken stadsdel man besöker. Julmarknaden vid Kajser-Wilhelm-Gedächstniskirche välkomnar sina besökare med sin 20 m höga julgran och över 100 mysiga julbodar. Vill man uppleva något riktigt pampigt ska man åka till julmarknaden vid 1600-tals slottet Charlottenburg. Slottet agerar kuliss till en julmarknad som badar i romantiska ljusslingor och doftande granris. Den största julmarknaden hittar man vid Jannowitzbrücke och Alexanderplatz i stadsdelen Mitte. På Friedrichstrasse, som är östra Berlins motsvarighet till Kurfürstendamm, finns fina butiker och juldekorationer. Avstånden kan vara en aning långa för att promenera till de olika platserna. Ta gärna tunnelbanan till Alexanderplatz för att sedan promenera längs paradgatan Unter den Linden mot Brandenburger Tor. Biljetter köper man enkelt i automater vid varje station.

  Berlin
 • Dag 4.: Berlin – Lübeck – Travemünde

  Vi lämnar Berlin efter frukost och färdas mot Lübeck. Här är det vackert julpyntat och vi får tid att besöka norra Tysklands största julmarknad. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Lines färja i Travemünde för återresa till Trelleborg.Förboka gärna middagen ombord.

  Berlin – Lübeck – Travemünde
 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter, med raster efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/12Flera Berlin i adventstidMer än 85 580:-BokaMer information

Hotell

Destinationshotell

Mercure Hotel Berlin Wittenbergplatz
Mercure Hotel Berlin Wittenbergplatz har 183 rökfria rum med justerbar luftkonditionering. Alla rum har en platt-TV. WIFI finns tillgängligt dygnet runt. Te och kaffe kan tillagas på ditt rum...