Skip to main content

Baltikums pärlor Riga & Tallinn

Under vår resa besöker vi två mysiga städer Riga och Tallinn. Två städer som bjuder på en blandning av både nytt och gammalt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 30/5 2022
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Köping-Västerås-Stockholm

  14/8 2022
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Stockholm

  7/9 2022
  Buss Sunne- Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Arboga-Köping-Västerås-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa till Stockholm under förmiddagen med rast längs vägen. Ombordstigning under eftermiddagen på Tallink Silja Lines fartyg. Vid 17-tiden lättar vi ankar och vi börjar vår resa mot Riga. Ombord har vi insides 2-bäddshtter med golvbäddar. Middagen serveras i fartygets buffématsal, till middagen ingår dryckesbuffé. Fartyget bjuder in till både underhållning och shopping.

 • Dag 2.: I Riga

  Vi avnjuter en härlig frukostbuffé innan vi lägger till i Riga. Staden ligger vid floden Daugava, nära dess utlopp vid Rigabukten i Östersjön. Vid ankomsten till Riga möter vår lokalguide upp på kajen och vi tittar närmare på den lettiska huvudstaden. Under vår rundtur ser vi bland annat Presidentpalatset, Svenskporten samt delar av de världsberömda Jugendkvarteren i Riga. I Gamla stan bjuds vi på en intressant vandring genom små slingrande gator och mysiga torg.

  Vi bor en natt på centrala Tallink Hotel Riga****, beläget på en av Rigas vackraste paradgator. Inte långt från hotellet hittar vi Centralmarknaden med sina 5 Zeppelinhangarer från första världskriget. I dag fungerar de som saluhallar och varje saluhall har sin speciella prägel på varor. Hela området är som en enorm kombination av loppmarknad, basar och torghandel. På promenadavstånd från hotellet hittar vi Gamla stan. Här finner vi pittoreska hus, små gränder, torg med restauranger, caféer, små butiker, stora shoppingcenter och en mängd med ölcaféer och uteserveringar. I centrala Riga finns ett stort urval av diverse butiker att besöka, allt från antika affärer till varuhus. Eftermiddagen och middag på egen hand.

  I Riga
 • Dag 3.: Till Tallinn

  Vi börjar dagen med en stärkande hotellfrukost. I dag styr vi vidare norrut längs Östersjökusten och kommer snart in i Estland. Vi stannar för lunch på egen hand i den lilla kuststaden Pärnu, som länge varit en populär badort med en mängd olika Spa-anläggningar och pastellfärgade trähus med snickarglädje.

  Under eftermiddagen når vi Tallinn. Även här kan vi se framemot att med en lokalguide få upptäcka och lära om stadens intressanta historia. Guidningen avslutas på vårt hotell Tallink City Hotel****. Hotellet har ett utmärkt läge till både restauranger och barer. Tvärs över gatan ligger shoppingcentret Viru Keskus. Tallinns centrum är kompakt, med allt man kan behöva inom gångavstånd. Ett måste när man är i Tallinn är att besöka utomhusmarknaden utmed den medeltida stadsmuren. Här hittar vi färgglada hemstickade klädesplagg av alla de slag. Eftermiddagen och middag på egen hand.

 • Dag 4.: I Tallinn

  Efter vår frukostbuffé på hotellet väntar Tallinn på att utforskas. Tallinns gamla stadskärna är utan tvekan hjärtat i staden. Rådhustorget kantas av mysiga restauranger och gamla byggnader i färgglada kombinationer. Runt omkring kan man promenera bland kullerstensgränder och beundra gamla slott och kyrkor. Det finns gott om souvenirbutiker och små butiker som säljer lokala hantverk och delikatesser.

  För de som önskar åker vi till Calle i hamnen för förmånliga inköp, våra inköp lastas direkt i bussen.
  Under eftermiddagen är det dags att lämna Tallinn och kliva ombord på Tallinks fartyg mot Sverige.
  Ombord får vi våra hytter och sedan har vi kvällen på oss att äta gott, shoppa lite och kanske besöka både bar och dansgolv. Förboka gärna kvällens middag.

  I Tallinn
 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Medan vi äter frukost glider fartyget behagligt genom Stockholms vackra skärgård. Så snart alla är på plats i bussen vänder vi hemåt efter en minnesvärd resa. Även på hemresan rastar vi på lämpliga ställen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/5Flera Baltikums pärlor Riga & TallinnMer än 83 580:-BokaMer information
14/8Flera Baltikums pärlor Riga & TallinnMer än 83 580:-BokaMer information
7/9Flera Baltikums pärlor Riga & TallinnMer än 83 580:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Tallink Silja Line, Isabelle
Ombord på Isabell hittar du prisvärd shopping, spännande underhållning och restauranger och barer för alla smaker. Missa inte Sky bar på däck 11, med fantastiskt utsikt över Östersjön...

Övernattning Dag 2 - 3

Tallink Hotel Riga
På en paradgata mitt i Rigas pulserande stadskärna ligger Tallinks nyaste förstklassiga hotell. Tallink Hotel Riga är en naturlig samlingsplats för nordiska Rigaresenärer tack vare utmärkt service, vä...

Övernattning Dag 3 - 4

Tallink City Hotel
Hotellet är stilrent, trevligt och passar de flesta. Här finns rum i olika rumskategorier alla inredda i modern stil. Dessutom är läget utmärkt om du vill uppleva stadens puls och gå på teater, opera...

Övernattning Dag 4 - 5

Tallink Silja Line, Baltic Queen
Välkommen ombord på Baltic Queen, ett av våra finaste flaggskepp. Slå dig ner i den ryska gourmetrestaurangen Aleksandra, smaka blinier med löjrom och en liten kall därtill. Hör du den fina, mjuka mus...