Skip to main content

Atlanterhavsveien med Geirangerfjorden & Trondheim

Atlanterhavsveien sägs vara världens vackraste kuststräcka. Den slingrar sig mitt i mellan himmel och hav över öar, holmar och skär och förbinder Averöy med det norska fastlandet. Förutom den fantastiska kusten upplever vi den vackra Geirangerfjorden. Trondheim med Nidarosdomen, som är den största medeltidsbyggnaden i Norge, är en upplevelse.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 11/7
  Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad

 • Dag 1.: Till Otta

  Avresa från Värmland på morgonen. Resan går via Morokulien in i Norge och vidare mot Hamar och Lillehammer med lämpliga raster längs vägen. Vi kommer in i den vackra Gudbrandsdalen som slingrar sig genom några av de vackraste fjällen i Norge. Under sen eftermiddag når vi Otta och Thon Hotel där middag och övernattning väntar.

 • Dag 2.: Otta – Geiranger - Molde

  Idag fortsätter resan på vackra serpentinvägar till Geiranger. Efter en gemensam lunch stiger vi ombord på en fjordkryssningsbåt för en tur på den djupblå UNESCO-skyddade Geirangerfjorden genom Norges vackraste fjordlandskap. Vattenfall dundrar ner nästan lodrätt från bergen och klippor omges av glittrande dimslöjor vars enda uppgift verkar vara att skapa skiftande regnbågar som fyller betraktaren med förundran. Till de mest berömda fallen hör De sju systrarna, Brudslöjan och Friaren. På klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna ligger gårdar djärvt placerade hundratals meter över fjorden. Väl framme i Ålesund väntar vår buss för vidare färd till Molde. Middag och övernattning på hotell Scandic Seilet.

  Otta – Geiranger - Molde
 • Dag 3.: Molde – Atlanterhavsveien – Trondheim

  Vi lämnar hotellet efter frukost och åker via Tustentunneln till fiskebyn Bud som på 1500- och 1600-talen var den största handelsplatsen mellan Bergen och Trondheim. Nu väntar en av resans höjdpunkter! Vi följer Atlanterhavsveien som slingar sig mitt i mellan himmel och hav över broar och vägbankar som binder samman holmar och skär. Sista biten fram till Kristiansund går genom den 5,7 km långa Atlanterhavstunneln. Kristiansund är en modern och färgrik stad som ligger mitt i en skärgård av tusentals öar, där staden är byggd på tre av dem. Efter lunchuppehåll fortsätter vi vår färd längs kustbandet till den charmiga trästaden Trondheim där vi vilar ut efter en härlig dag fylld med fantastiska naturupplevelser. Middag och övernattning på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

 • Dag 4.: Trondheim – Östersund

  Efter frukost tar vi oss med bussen genom Trondheims olika gator och stadsdelar medan en lokalguide berättar mer om stadens historia. Vi håller utkik efter välbevarade färgglada kajer och träbron från 1800-talet med sina utmärkande röda valv i kvarteret Bakklandet. Vi besöker också Nidarosdomen, domkyrkan som är ett av Nordens främsta medeltida byggnadsverk. Här kröntes Kung Harald till Norges kung 1991. Via Storlien och Åre når vi dagens etappmål Östersund för middag och övernattning på hotell Scandic Östersund Syd.

 • Dag 5.: Till avstigningsorten

  Efter frukost lämnar vi hotellet och styr söderut med lämpliga raster längs vägen mot våra avstigningsorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/7Flera Atlanterhavsveien med Geirangerfjorden och TrondheimMer än 810 750:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Thon Hotel Otta
Thon Hotel Otta är ett centrumhotell med 85 nyrenoverade rum samt mötesrum för upp till 220 personer. Hotellet är ett naturligt knutpunkt mellan Oslo och Trondheim, med Rondane National Park som närm...

Övernattning Dag 2 - 3

Scandic Seilet
Bo centralt med panoramautsikt över bergskedjan Romsdalsalperna. Med närheten till centrum och fantastisk utsikt från både rummen och frukostrestaurangen. På rummet finns: FACE Stockholm duschtvål FAC...

Övernattning Dag 3 - 4

Clarion Hotel Trondheim
En liten del av stan – men ett helt hav av möjligheter. Med Trondheims häftigaste läge strax utanför hamnen. Strosa runt i centrum eller ta en skön promenad längs med fjorden och njut av den friska lu...

Övernattning Dag 4 - 5

Scandic Östersund Syd
Bo bekvämt och skönt, nära Storsjön, några minuter söder om centrum. www.scandichotels.se...