Skip to main content

Amsterdam & Floriaden i Almere

Vart 10:e år arrangerar Nederländerna den internationella trädgårdsutställningen Floriade Expo,  med storslaget fokus på spännande teman och utställningar inom hortikultur, natur och miljö. 2022 står Almere värd för detta färgsprakande evenemang. Här njuter vi av den stora uppbyggda parken och kan få inspiration från 40 olika länders variationer av blommor, växter, grönsaker och frukt. En av dagarna besöker vi Amsterdam med alla sina kanaler och sevärdheter. Vi bor i Hilversum, ca 30 min från Almere. Hilversum var värd för Eurovision 2021.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 14/8 2022
  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Göteborg

 • Dag 1.: Till Göteborg

  Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe.

 • Dag 2.: Kiel - Hilversum

  Frukost ombord före ankomsten till Kiel. Vi fortsätter färden med lämpliga raster längs vägen på tyska Autobahn förbi Hamburg, Bremen och Osnabrück och passerar den holländska gränsen. Karakteristiska kanaler och väderkvarnar passerar förbi bussfönstret och framåt kvällen kommer vi till Hilversum och vårt hotell för 3 nätter, Amrath Hotel Media Park. Efter incheckning äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Amsterdam

  Idag ska vi bekanta oss närmare med den nederländska huvudstaden. Centrum är numera avstängt för större fordon så efter en bussrundtur i Amsterdams omgivningar ser vi staden från sin ”rätta” sida. Vi gör en kanaltur där vi beundrar de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna. Därefter får vi tid på egen hand. Ta gärna en taxi till Museumplein, där man hittar Rijksmuseum och Van Goghmuseet. Vill man besöka Anne Franks Hus rekommenderar vi att boka entrébiljetter via nätet innan resan eftersom efterfrågan är väldigt stor. Rembrandts Torg är omgivet av pubar, restauranger, caféer och uteserveringar. Här hittar man även mycket bra shopping. Att besöka ett pannkakshus är nästan ett måste. Sen eftermiddag åker vi åter till vårt hotell i Hilversum för middag.

 • Dag 4.: Floriaden

  Idag åker vi till staden Almere som är värd för den stora trädgårdsutställningen Floriade, en av Europas största trädgårdsmässor som arrangeras vart tionde år. Årets tema är ”Växande gröna städer” och på utställningen presenteras miljötänkande, gröna och hållbara lösningar för framtiden. På ett stort parkområde får vi uppleva designade trädgårdar med blommor och temaparker med paviljonger skapade av kända landskapsarkitekter från hela världen. På området finns även ett flytande konstmuseum, caféer, restauranger samt musik-, dans- och teaterföreställningar finns att upplevas. Vill man se området från ett annat perspektiv åker man en tur med den 30 meter höga linbanan. Efter ett heldagsbesök återvänder vi till vårt hotell i Hilversum. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5.: Hilversum - Kiel

  Vi lämnar Hilversum efter frukost och påbörjar resan hem mot Sverige med lämpliga lunch- och kafferaster längs vägen. Återresa med Stena Line till Göteborg. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Vi rekommenderar att ni förbokar middagen i form av middagsbuffé all inclusive i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Ännu en trevlig kväll ombord väntar oss.

 • Dag 6.: Till avstigningsorten

  Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/8Flera Amsterdam & Floriaden i AlmereMer än 87 950:-BokaMer information

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Stena Germanica
Välkommen ombord på Stena Germanica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: www.ste...

Övernattning Dag 2 - 5

Amrath Hotel Media Park Hilversum
Hotellet ligger i en autentisk villa i Hilversums centrum, nära Mediaparken och centralstationen. Hotellet har restaurang, hotellbar, sollounge, terrass, tre moderna mötesrum och gratis Wi-Fi. www.amr...

Övernattning Dag 5 - 6

Stena Scandinavica
Välkommen ombord på Stena Scandinavica som trafikerar linjen Göteborg-Kiel. Här finns allt du behöver för en trivsam båtresa. Förboka gärna middagarna vid bokningstillfället. Fartygsbeskrivning: ww...