Skip to main content

Adventskonserten i Blå hallen & Skansens julmarknad

Välkomna med på en ljuvlig adventskonsert i unika Blå hallen med några av landets främsta körer. Konserten är ett av landets största årligt återkommande konsertevenemang, en tradition sedan 1994. Skansens julmarknad välkomnar oss innan vi vänder åter mot Värmland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 2/12 Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Vi pausar på vägen mot Stockholm och kommer till hotellet på eftermiddagen. Vi har våra dubbelrum bokade på Scandic Grand Central, beläget på Kungsgatan inte långt från Centralstationen. Vår buss tar oss bekvämt till Stockholms stadshus och adventskonerten i Blå hallen, med start kl. 16.00.

  Stockholm Singers är en konsertkör på hög nivå och har vunnit en rad internationella körtävlingar. Ensemblen bildades 2005 av Bo Aurehl, som en vidareutveckling av Kammarkören Svenska Röster. Kören består av ett 20-tal erfarna och högt motiverade sångare. Det blir både stämningsfullt och högtidligt då körsång, solosång och dans varvas. Föreställningen varar drygt en timme och vi har platser på rad 1-3. Vår buss kör oss åter mot vårt hotell efter konserten och resten av kvällen fri för middag och strövtåg på egen hand.

  Till Stockholm
 • Dag 2.: Skansens julmarknad - till avstigningsorten

  Vi tar del av hotellets rikliga frukostbuffé innan vi checkar ut från våra rum. För de som önskar kör vi till Djurgården för ett besök på Skansens julmarknad.

  På julmarknaden hittar vi ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd med mera. Lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar.

  Förutom marknaden på Bollnästorget kan vi ta del av traditionen och historien kring jul, där såväl människa som djur är en del av berättelsen. Värm dig vid den öppna elden i någon av de julsmyckade husen och gårdarna, och lyssna till sägner och berättelser om julens traditioner och firande från förr.

  En trevlig adventshelg är över och vi vänder åter mot Värmland vid 15-tiden, åter i Karlstad ca kl. 20.00.

  Skansens julmarknad - till avstigningsorten