Skip to main content

Adventskonsert i Blå hallen - Stockholms stadshus

Följ med på en helg i julens tecken med adventskonsert i Blå hallen, Stockholms Stadshus.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 27/11
  Buss Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Arboga-Örebro-Stockholm

 • Dag 1.: Till Stockholm

  Avresa på morgonen från Värmland enligt resebevis. Vi gör ett stopp för kafferast på lämpligt ställe. Ankomst till Stockholm och Radisson Blu Royal Viking Hotel**** vid lunchtid, som ligger beläget vid
  Centralstationen. Avresa från hotellet kl. 17.00 för en kort bussresa till Stockholms Stadshus där adventskonserten börjar kl. 18.00. Det blir en härlig inledning på juletiden med stämningsfull musik, unik lokal och vacker ljussättning. Konserten bjuder på allt från de högtidliga sångerna via lekfulla och fartfyllda inslag till det stämningsfullt traditionella julsångerna. Medverkar gör Stockholm Singers, Helene Stureborgs Kammarkör, Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör, dansare från Balettakademin och Stockholm Concert Orchestra med flera. Solister är Henriikka Gröndahl och Lars Johansson Brissman. Kvällens dirigenter är Helene Stureborg och Bo Aurehl. Vi har förbokade platser i främre delen av lokalen. Efter konserten går bussen tillbaka till hotellet. Kvällen fri för egna nöjen.

 • Dag 2.: Stockholm & hemresa

  Efter en god frukostbuffé finns det tid för shopping eller besök på någon av Stockholms julmarknader. Kungliga Hovstallet på Östermalm erbjuder en rikligt fin julmässa med svensk jultradition. Här finns kungafamiljens fordonspark och deras förnäma samling av vagnar, där Sjuglasvagnen anses vara den allra förnämsta. Samlingen anses vara den bästa i världen. I Hovstallet finns även selar med gyllene beslag och vackra uniformer. Besök gärna stallet och titta på kungens hästar. Skansens julmarknad är en riktig Stockholmstradition med klassiskt hantverk och slöjd, mat och godsaker. Promenera bland alla julbodar och njut av julstämningen.

  Vill man inte tillbringa tiden på någon julmarknad så kan man strosa runt i Gamla stan eller ta en promenad till NK och titta på deras julskyltning. Samling på lämpligt ställe under eftermiddagen för avresa mot Värmland.

  Stockholm & hemresa

Karta

Hotell

Destinationshotell

Radisson Blu Royal Viking Hotel
Njut av ett utmärkt läge i centrum när du bor på Radisson Blu Royal Viking Hotel. Stockholms främsta sevärdheter och största shoppingdistrikt ligger inom promenadavstånd och Stockholms centralstation...